Huszonnégy

Vajon miért van az, hogy ha egy magyar ember franciaföldre teszi a lábát, akkor azonnal lelkes brie-vásárlásba kezd? Keménykalpagék is vittek haza egy bőröndnyit, és tegnap is találkoztam két magyar párral a boltban akik esztelenül pakolták bele a brie-ket a kocsiba. Mit tudtok ti a brie-ről, amit én nem? Mert én csak azt tudom, hogy itt kábé trappista vagy kempingsajt szinten tartják számon, és azt is bizalmasan elárulom, hogy amit otthon adnak Tihanyi vagy Bakonyi camambert néven, az nem is camembert, csak valami brie. Hát ezért igazán nem érdemes idáig jönni.
Tessék szépen calvados-os camembert-t vagy coulommier-t venni, ha ezen az ízvonalon akarsz haladni, de ne brie-t, mert az olyan, mintha egy kicsit szikkadt zsömlét adnál a külföldi vendégednek, mint a legkülönlegesebb remekét a magyar pékművészetnek. (Persze a szikkadt zsömle se rossz alapanyag(!) ha fasírthoz kell, de a reggelihez azért van annál jobb is, igaz-e?)

Nincsenek megjegyzések: