Huszonhárom

Őfelségem lső Fülig Targonya naplójából:

Ma voltam a fogorvosomnál a végleges gyökértömésért, és kiderült, hogy azelőtt rögbijátékos volt, de egy ideghártya leválás miatt abba kellett hagynia a sportot. Tudtam!!! Tudtam, hogy nem ok nélkül félek tőle, akármilyen mosolygós is máskülönben. El lehet képzelni, hogy exrögbijátékosként mekkora ember lehet, és milyen képzeteket kelt, ha ez a hatalmas, hajhálós, álarcos férfi fölémhajol, és elkezd turkálni a számban. Na ugye, hogy ugye?!
Amúgy van valami fogalmam róla, hogy milyen szinten játszhatott, ha levált az ideghártyája, mert mondjuk nőknek akkor szokott ilyen történni, ha a részeg férjük behúz nekik egy hatalmasat, de férfiaknak csak úgy, ha teszem azt, egy rögbipályán verik péppé a fejét.

Most megnézzük a Bourne-ultimátumot, amit fogfájdalomdíjul szerzett meg az Ügyesebbik Felem, de mivel cseppet sem fáj a fogam, átminősítettük az estét Boldog Névnappá, ami ugyan nem egészen pontosan mára esik, hanem inkább úgy júniusra, de nekem ilyen nagylelkű Másik Felem van, aki bármikor hajlandó velem egy soronkívüli névnapot megünnepelni ad hoc. Vacsira meg-főtt kukorica.

Nincsenek megjegyzések: