Húsz - RWC!

Ma kezdődik a rögbi világbajnokság St. Denis-ben. Susan barátnőm (Angleterre) tegnap az isiben összeveszett Christine-nel (Pays de Gales azaz Wales) a várható eredményekről, és egész órán duzzogott, miután Mme Mireille, a francia tanárnő, lefitymáló megjegyzést tett az angol csapatra. Christine férje egy hatalmas francia csapatzászlóval masírozott be az isibe, ő ugyanis azon az állásponton van, hogy annak az országnak drukkol ahol éppen él, de az új szabályok értelmében október 20-ig nem beszélhet a lányával, aki a legutóbbi rugby világbajnokság óta (akkor még lelkes Wales drukker volt) férjhez ment egy angol nemeshez, és most tiszteletreméltó atyáit megtagadva egy akkora angol zászlót varrt, ami teljesen beborítja a kisszalon egyik falát. Hát igen, ilyenkor újra föllángolnak az ősi ellentétek.
Én különben új-zélandi All Blacks-nek drukkolok, mert tök jó a harci táncuk, és olyan vad fejük van, meg amúgy is ők a legjobbak, és kész! Farida szerint ugyan erkölcsi kötelességem lenne a franciáknak drukkolni, de ezt elnézem neki, mert tudom, hogy szerelmes a "Caveman" Chabalba (ld. a képen), szóval szegény nem tehet róla.

UPDATE: A nyitómeccsen mindjárt szégyenben is maradtak a franciák, de az semmi volt ahhoz képest, amit ma a taljánok kaptak a legektől! Az All Blacks 76-14-re eltángálta az olaszokat! Frenetikus volt! FRENETIKUS!!! (Persze az ausztrálok előtt is fejet hajtok. Egyszerűen kicsinálták a japókat! AUS 91 - 3 JPN ...hihihi)

Nincsenek megjegyzések: